West Wittering Primary School Quiet Play Woodland Area

West Wittering School were eager to develop their outdoor play space to allow for all weather use.

The area chosen for development was a small ‘wooded’ area having bark and mud underfoot with a couple of redundant musical instruments, a circular tree bench which was rotting and a tunnel which posed safety issues.

The two main objectives were for all weather use and plenty of seating opportunities.

The area had so much potential and Valley were pleased to get to work on a comprehensive plan.

“The children love it and the Parents are very impressed! We are really pleased – thank you for staying in touch and please thank everyone in your team involved in the project.”

The final design has incorporated the following;

  • Resin Bound Rubber Mulch in natural colours providing an all-weather surface. Also permeable allowing water to flow through to the trees.

  • Rustic story tellers chair and benches

  • Waterproof covered canvas wigwam with toadstool seating

  • Cosy Hut with benches and table

  • Picnic tables with game-tops.

  • Glacial smooth boulders for seating and interest.

  • Additional entrance over a timber stile

Project Address

West Wittering, Chichester PO20 8AJ


Project Completed

April, 2018


Project Budget

£25 - £35K


More Projects


Our Services